Waarom kan een personal branding voor jouw PT belangrijk zijn?

Personal trainers zijn over het algemeen niet heel erg veel bezig met personal branding. Als ze goede resultaten boeken met hun klanten, dan gaat dat nieuws met mond-op-mond-reclame snel rond. De praktijk leert dan dat personal trainers amper bezig hoeven te zijn met hun eigen Brand. En dat heeft vaak ook een reden: Goede personal trainers draaien vaak zoveel sessies met hun klanten dat er nog amper tijd is om tijd te werken aan het eigen merk. Maar is dat op lange termijn ook een verstandige strategie?

Stel: je bent na een aantal jaar op zoek naar nieuwe uitdagingen, een uitbreiding van je aanbod, of je wil met meerdere personal trainers gaan werken. Dan is het verstandig om te gaan werken aan een goede online uitstraling. In de aankomende dagen geeft Placements Leads tips om hopelijk de juiste prikkel te geven om nieuwe stappen te maken op het web.

Wat is een Brand?

Een Brand is een verzameling van percepties bij de consument. Ook wel het zogenaamde onderbuikgevoel. Consumenten kopen allang niet alleen meer uitsluitend bij grote bedrijven, maar ook bij personen. Die persoon dat ben jij bijvoorbeeld. Omdat jouw persoonlijke merk wordt geboren uit je ervaring en reputatie is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze reputatie online ook zichtbaar is. Zo kun je met de juiste online reputatie contact maken met je doelgroep en zorgen voor een langdurige goede relatie met je afnemers.

Een paar zaken zijn wel belangrijk om je eigen Brand de juiste richting te geven op het web. Wees authentiek en consistent in je benadering. Vraag jezelf elke keer af welke boodschap je wilt communiceren en houd het vooral simpel.

Hoe start je als personal trainer met je eigen Brand op het web? Placements Leads geef hier 7 simpele tips om je te helpen vooruit te komen. Stay tuned!